09 Ağustos 2009

Büyük Ev

Bakmayın başlığa bizim ev öyle büyük bir yer değil. Aksine ev küçük, aile büyük. Evde 6 kişi yaşıyor (tabi ben sadece tatil için buradayım, sonra geri evime). Evdeki kişiler bana yakınlıklarına göre şu şekilde: Anne, Baba, Abla, Abla, Yeğen.

Ben kalabalık diyorum tabi lakin daha kalabalık aileler de olabilir. Lakin bana göre "kalabalık" bir ailenin bulunduğu evde durumlar şu şekilde oluşur:

  • Kapı çaldığında ya birden fazla kişi kapıyı açmak için yönelir ya da hiç kimse kapıyı açmaya yeltenmez.
  • Evde bir bilgisayar, 4 bilgisayar kullanıcısı varsa (evde bilgisayar kullanıcısı 5 lakin allahtan bilgisayarım yanımda) Bilgisayar sabah açılır ve gece 2-3 e kadar kapanmaz lakin başında mutlaka biri nöbettedir.
  • Oturulan mekan güvenli bir yer ve üst ve alt komşu ile aralar iyi ise (3 katlı bir apartman'da oturuyoruz, her katta bir daire var) kapı gündüz vakitlerinde genelde açıktır ve evde hangi saatte kimin olduğu bilinmez. Yani en olmadık anda evde yalnız kalmış da olabilirsiniz ya da evde bir anda 12-13 kişi de bulunabilir.
  • Kalabalık ailelerin en güzel yönü kahvaltılar ve akşam yemekleridir. Şükür ki bizim evde yemekler mutlaka beraber yenir ve sadece yemeklerin lezzetinden değil muhabbetin de lezzetinden geçilmez.
  • Aile'de herkes paylaşımcı ve hünerli olduğu için 6 kişi'de yemek yapar. Kimisi soslar'da iyidir, kimisi ana yemekte, kimisi ara sıcaklarda, kimisi tatlıda, kimisi kimisi....
  • 6 kişi yaşayınca harala gürele, atışma tartışma çok olur, 2 saat sonra da herşey süt liman olur.
  • Sürekli birileri uyur ve sürekli birileri ayaktadır (yaklaşık olarak).
Aslında daha çok detay var yazılabilecek... Benim her seferinde en çok ilgimi çeken ve hoşuma giden durum kapı zili çalınca oluşan durumdur. Ailem diye söylemiyorum, bu dünyada bir eşi benzeri daha yoktur...

1 yorum:

neş'e dedi ki...

Bizde de durum tam tersi, iki kişi, iki kişi için fazla büyük bir evde yaşıyoruz. Mesela benim üç tane odam var; kıyafetlerim, kitaplarım, yatağım ayrı odalarda :)

Öyle olunca da komik durumlar oluyor. Aynı evi paylaşan iki kişi haftalarca birbirini görmeyebiliyor. İkisi de eve anahtarını kullanarak girdiği için birisi arka odalardan birindeyse diğerinin evde olup olmadığını fark etmeyebiliyor.

Ev telefonu çaldığında aranan kişi %90 ihtimalle anne olduğu için hiç açmaya yeltenilmiyor.

Evde genelde yemek pişmiyor çünkü iki taraf da günün büyük kısmını dışarda geçiriyor ve akşam yemeğine de evde olunacağı kesin olmuyor. Bu nedenle çöpe dökmektense hiç yemek yapılmıyor.

Düzenli sofralar olmayınca muhabbet de eksik oluyor. Bazen evin duvarları telefon çalmadıysa günlerce hiçbir konuşmaya şahitlik etmemiş oluyor.

Bazen rahat çoğu zaman iç burkucu oluyor tam tersi durum... İçinde bulunanları kocaman aile olma hevesiyle dolduruyor..

Ne İzliyorum?

StZiza

En Son Yazılar

randomposts