21 Ağustos 2009

Ahmet Nedim Kilci

Biraz interneti karıştırdım aslında bu yazıyı yazmadan önce, amacım güzel bir foto bulmaktı. Lakin ben fotoğraftan çok yorumları buldum hakkında ve şunlar deniyordu:
  • "Kalender adam vallahi..."
  • "On numara hoca!"
  • "Bir tanedir Nedim Kilci!"
  • " -Yangın çıksa kurtaracağınız ilk hoca? -Kesinlikle Nedim Kilci, yoksa kim anlatır bize tarihi..."
O ne kadar "tiyatrocu değilim ki ben, çıkıp oraya avazım çıktığı kadar bağırıyorum..." dese de, selamlamaya çıktığında salonu yıkan alkışlar gösteriyor aslında, ne denli müthiş bir insan olduğunu...

Ahmet Nedim Kilci, Erciyes Üniversitesi'nde bir tarihçi lakin hoca olmasının, tarihi mükemmel anlatıyor olmasının yanında onu apayrı kılan bir yönü var öğrencileri için: Onlarla diyaloğu!

5 sene geçti Ahmet Nedim Kilci bizim sınıfımıza tarih dersine gireli ve o her derse geldiğinde tıklım tıklım olurdu sınıf, bahar şenliklerinde bile...

Uzatmayayım lafı fazlaca, uzun süredir doya doya görüşemiyorduk -Nedim hocaya doyum olmaz o apayrı ama- nihayetinde dün bunun acısını bir nebze gidermiş oldum. Bir nebze hasret giderdim, bir nebze yine o güzel muhabbetine doydum.

Güzel muhabbetin için sonsuz teşekkürler Nedim hocam. Şu an onu pek göremiyorum ama, umarım bizden sonraki nesiller de sizin yada en azından sizin bize aşıladığınız kadar bizim bakış açımıza sahip olurlar.

Siz hep var olun, saygılarımla...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

ahmet hocamız kusursuz bır hoca ve dediğinz gıbı harıka bır dıyaloğa sabıp öğrencılerıyle... okula yenı baslarken aklımdakı kaygıları sılen tek ısım ahmet nedım kılcı.

H. Aziz KAYIHAN dedi ki...

Bir tanedir o!

Adsız dedi ki...

mükemmelin mükemmeli

Ne İzliyorum?

StZiza

En Son Yazılar

randomposts