15 Haziran 2009

Spoiler Alert!

Geçenlerde bahsetmiştim "High Fidelity" isimli kitaptan. Öğrendim ki kitabın filmi de var imiş. Yapılan yorumlara bakılırsa film gayet de güzel bir film. Ancak benim dikkatimi çeken ve sinirimi bozan nokta şu oldu: Filmin Türkçe adı "Sensiz Olmaz"!

Şimdi ne var bunda diyebilirsiniz. Kocaman bir spoiler var. Bu yüzden sinir oldum zaten. Kitabı okumaya devam etmek babında benden birşey götürmedi lakin kocaman da bir spoiler verdi. Yahu kitabın adı "Yüksek Sadakat" koy işte filmin adını, ne kasıyorsun konu ile ilgili bir başlık atacağım oraya diye...

Daha sonrasında ise bir şey daha dikkatimi çekti ve biz Türk milletinin ne kadar entrika seven, ne kadar sansasyona, heleyana gelen bir millet olduğumuzu daha iyi anladım: Kitabın Türkçe çevirisinin adı ise "Ölümüne Sadakat". Nedir yani? Ne için, Neden???

Aslında bu nadir bir örnek değil. Bazı filmlerden örnek vermek istiyorum:
  • 27 Dresses - Benimle Evlenir misin?: Evet, kahramanlarımız filmin sonunda evleniyorlar. Ne büyük hayal kırıklığı değil mi henüz filmin ilk dakikasında açığa çıkan. Halbuki filmde konuyu 27 adet elbise üzerine öyle güzel işlemişler ki... Nafile.
  • Wicker Park: Hep Seni Aradım
  • Bourne Serisi, The Bourne Identity - Geçmişi Olmayan Adam, The Bourne Supremacy - Medusa Darbesi, The Bourne Ultimatom - Son Ültimatom: Evet Ne güzel değil mi? Yıllar yılı bir çok insan bu filmleri parça parça izlediler ve seri olduklarını bilmedikleri için neden anlamadıklarını düşünüp durdular. Ben gördüm hâlâ düşünüyorlar...
  • Gone Baby Gone - Kızımı Kurtarın
  • Because I Said So - Ben Sana Söylemiştim: Filmin bir zerresinde Türkçe başlığındaki anlam kastediliyorsa neyim! (Çünkü ben öyle diyorum)
  • Art School Confidential - Jerome'un Planı: Afişi gör, filme gir, ana karakterin adının Jerome olduğunu öğren, filmden çık. Cidden ya, o saatten sonra izlediğinizin gereği yok yani, yeterli... Adamlar filmin sonuna kadar takla atmışlar "Kimin" planı olduğunu gizemli tutmak için, senin yaptığın işe bak...
Bu liste uzar gider ahali... Benim de sinirlerim bozulur gider!

2 yorum:

Onur ŞATIR dedi ki...

Tamam Zizacım, senin iyi niyetin ortada ama sen neden bu KOCA SPOİLERları verirsin ki: Diğerlerini sallamadım ama Art School Confidential'dan bahsetmeseydin keşke; hadi ben izledim ama izlemeyen vardır belki. :)

H. Aziz KAYIHAN dedi ki...

O yüzden başlık "Spoiler Alert" ya... :D

Ne İzliyorum?

StZiza

En Son Yazılar

randomposts