25 Haziran 2009

Trafik Kurallarına Uyalım, Uymayanları Dövelim!

Abartmıyorum, ciddiyim. Uymayanları dövelim. "Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!" demiş atalarımız lakin bu söz günümüz için eksik kalmış. Şöyle olmalı günümüz versiyonu: "Nush ile uslanmayalı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir, kötekten anlamayanın yolu kefendir!"

Bu sözü de trafik kurallarını zerre kale almayan insanlara atfediyorum. İşte uymayanları dövelim dememin sebebi de budur, döversek hadi yırtarlar, yok sözle yetinmezlerse ya sakat kalırlar ya da kabristanı boylarlar.

Mesela, bize ilkokuldan beri öğretilen çok temel bir trafik kuralı: Trafikte park eden veya duraklayan araçların önünden veya arkasından yola çıkmayınız.

Ne gereksiz bir kural değil mi? Çünkü o istikamette gelen bir araba, kamyon vs. motorlu bir taşıt ise bir nebze sorun yok. Lakin gelen bir bisikletli ise sonuç nice olabilir? En kötü ve olası sonucu söyleyeyim: Bisiklet sürücüsü ve yaya hayatını kaybedebilir. Peki bu durumda ortalama hızı 15 kmh olan bisiklet sürücüsü mü suçludur yoksa yaya mı?

Hem bu kurala uymayıp hem de bangır bangır bağıran dengesiz insanlara göre yaya sonuna kadar haklıdır. Bisikletlerin trafikte işi ne ki zaten, değil mi?

İkinci bir kural daha: Karşıdan karşıya geçerken önce sola, sonra sağa, sonra tekrar sola bakınız.

Çok gereksiz değil mi bu da? Ne gerek var şehir trafiğinde zırt pırt kafayı çevirmeye. Yakınlarda araba sesi varsa bak, yoksa zaten ne olabilir ki? Alt tarafı yapacağınız ani bir atılımla çok kötü bir kazaya sebebiyet verebilirsiniz. Ama önemli değil. Nasıl olsa suçlu olan bisiklet sürücüsü... Ya kardeşim ne işi var bu bisikletlerin trafikte??? Bisiklet denen aleti neden yapıyorlar zaten onu bile anlamış değilim. Bizde de mal gibi iki tane var, ne işe yarıyorsa artık...

Sözü fazla uzatmaya gerek yok efenim özetle; "Nush ile uslanmayalı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir, kötekten anlamayanın yolu kefendir!". Yani ne yapıyoruz, trafik kurallarına uyuyoruz, uymayanları da dövüyoruz!

Hiç yorum yok:

Ne İzliyorum?

StZiza

En Son Yazılar

randomposts