13 Haziran 2009

The Winner is...

Kendimi bildim bileli kaçırmadığım iki organizasyon vardır. Formula 1 ve Eurovision Song Contest. İkisinin de hastasıyımdır. '95'ten beri F1 takip ederim. İzlediğimi net olarak hatırladığım ilk Eurovision ise '93 yılındakidir.

Bunca yıl Eurovision şarkı yarışmasını takip ediyor olmak, kaçırmamak bir yana her zaman da katkımı ortaya koymuşumdur (öğrencilik yüzünden son 5 seneyi saymazsak). 2003 yılında annemle birlikte Tatu'ya oy atmışlığımız vardır potansiyel rakibimiz olmasına rağmen.

Ve'l-hasıl uzun süredir Eurovision şarkılarını tekrar tekrar dinlerken 1. gelen şarkıları düşündüm. Eurovision ile ilgili en büyük tezim şudur: Herkes istediği kadar politika karışıyor oylamaya desin (evet öyle) lakin 1. şarkı kesinlikle hak etmiştir birinciliği.

Neyse efenim, bir değişiklik olması için Eurovision'da 1956'dan bugüne birinci gelen şarkıları seçtim Amarok'ta ve kronolojik sırada dinlemeye başladım. İnanılmaz güzel bir müzik şöleni oldu çünkü parçadan parçaya müziklerdeki değişimi, yıldan yıla tarzlardaki değişimi fark etmek çok hoştu.

Daha sonra bencillik yapmamak için 1956'dan günümüze Eurovision Song Contest birincilerini derledim sizler için.

Siz 192,6 MB büyüklüğündeki bu arşivi indirirken de birazcık tatmin etmek için tüm Eurovision şarkıları arasından en güzeli olan 1995 Eurovision birincisini buradan paylaşmak istedim...

Norveç, Secret Garden - Nocturne


2 yorum:

Onur ŞATIR dedi ki...

Vaayyyy; güzel hizmet, şık hareket, janti kıyak (daha ne kadar saçmalayabilirim acaba?:)), helal olsun.

Aynı evde olmasak ve arşivlerimiz bir olmasa indirirdim ha; ama işte sadece kazananlara değil tüm şarkılara sahip olduğum(uz) için indirmeyeyim boşuna:)))

H. Aziz KAYIHAN dedi ki...

Bi an içimden geçmedi değil de 3,9 GB eurovision arşivini kim download eder diye düşündüm, kaldı ki Türkiye'de kota adında bir şey hala varken... :)

Ne İzliyorum?

StZiza

En Son Yazılar

randomposts