01 Haziran 2009

Daejeon, S.Korea


Daejeon güzel şehir. Gezmek görmek için de çok ideal. Avucumun içi gibi iyi biliyorum Daejeon'u. O yüzden biraz turistik amaçlı bir tanıtım yapayım dedim.

Yaklaşık 2.000.000 nüfusu olan bir metropol. 5 ana semte ayrılan şehir, 2002 Dünya Kupasın'da Güney Kore'nin İtalya'yı elediği stadı da içinde barındırıyor. Şehirde 3 üniversite, 1 enstitü ve bir adet bilim merkezi bulunmakta.

Konaklamak için en güzel yerler Yuseong-gu'da. Hatta şehrin kalbinin bu semtte attığını söyleyebiliriz. Üniversiteler, Kore Gelişmiş Bilim Enstitüsü, fuar ve bilim merkezi de bu semtin çevresinde konuşlanmış durumda. Şehrin yönetimle alakalı tüm birimleri ise Yuseong-gu semtinin hemen yanında ki Seo-gu semtinde bulunmakta. Aynı zamanda kesinlikle görülmesi gereken Doğa Parkı'da bu iki semtin tam sınırında, fuar ve bilim merkezinin bitişiğinde bulunuyor.

Konaklama Daejeon'da çok sıkıntı değil. Çok güzel oteller ve moteller bulunmakta. Otel fiyatları Türkiye'ye göre kıyaslandığında ucuz kalıyor. Bazı moteller ise otelleri aratmayacak kadar rahat ve güzel. Genel olarak piyasa Türkiye ile aynı veya Türkiye'den daha ucuz. Özellikle alkol tüketen insanlar için alkol'ün çok ucuz olduğunu belirtmem gerek (50cl bira 1,5 TL). Şehirde metro ile ulaşım çok rahat olduğu gibi otobüsle de her yere rahatça ulaşmak mümkün. İlginçtir ki yaşayan müslüman sayısı da azımsanmayacak seviyede.

Gidin, gezin tadını çıkarın. Her şeyin yanında Güney Kore'nin Türk vatandaşlarına vize uygulamadığını da belirtmem gerek. En az 6 ay süreli geçerli bir pasaport ile en fazla 6 ay boyunca elinizi kolunuzu sallaya sallaya gezebiliyorsunuz bu ülkede.

Şimdi ben bu kadar bilgiyi niye verdim size. Öncelikle ben Daejeon'a veya Kore'ye falan gitmiş değilim. Lakin bu sene Uluslararası Uzay ve Havacılık Kongresi Daejeon'da yapılacak. Bunun öncesinde ise uzay sektöründeki amatörler ve genç profesyoneller için Uzay Nesli Kongresi'ni (Space Generation Congress) düzenleniyoruz. SGC'ye 129 gün kaldı. Biz de Organizasyon komitesi olarak tabiri caizse eşşekler gibi çalışıyoruz. Sevgili ben ise bu kongrenin lojistik işlerinden sorumluyum. O yüzdendir ki şu son 3,5 hafta içinde oteliydi, kongre salonu idi, ulaşımıydı sosyal etkinliğiydi, restoranıydı derken Daejeon'a henüz gitmeden, altını üstüne getirmiş oldum şehrin. Cacığım çıktı. İşin güzel tarafı kongre genel hatları ile ortaya çıktı ve geriye kabası hazırlanan herşeyi netleştirmek kaldı.

Lafı uzatmadan da söyleyeyim, ekim'de Kore'ye tatil'e gitmek isteyen varsa ben takarım peşime. Gider güzel güzel gezer geliriz. Bir de benim Daejeon'u gayet iyi bildiğimi düşünürseniz yaşadınız...

Eee, ne diyorsunuz, var mı peşime takılan?

7 yorum:

Onur ŞATIR dedi ki...

Ben ben, ben varım!!! :)

Varımda destek bulabilirsek tabii ki:)

Witchie of Stars dedi ki...

Ziza'cım, aklıma karpuz kabuğu düşürdün düşürmesine ama bilet fiyatlarını görünce karpuz kabukları eridi gitti bi anda. Olmazsa ben süpürgeme atlar giderim, sen de biraz kilo verirsen sapın arka tarafına oturmana izin verebilirim :P

neş'e dedi ki...

korelere ne zaman gitti bu çocuk diyorum ben de. bi de sanki uzun yıllar yaşamış gibi anlatmışsın :)

ben de süpürgenin çalılarına saklanırım belki :)

H. Aziz KAYIHAN dedi ki...

Ya şu an Daejeon'a koysunlar (sanayi bölgesi hariç) neresi neresi imiş demem gider yolumu bulurum. Cadde cadde, sokak sokak...

Zaten bilet parasını çıkardıktan sonra herşey çok süper. Bir de o vakte kadar 500 lira kenara ayırabilirsem kongrelerden sonra Japonya çıkarması yapayım diyorum Kore'den gitmek çok ucuz aradan çıksın o da..

Witchie of Stars dedi ki...

Dövücem seni sonunda, kolun bacağın kırılacak, gidemeyeceksin hiçbi yere! Adam Japonya diyo bi de yaa!!!

Unknown dedi ki...

yol paramı çeker ve günlük harcırah ayarlayabilirsen söz vermem ama belki gelebilirim.

...Silence, please... dedi ki...

Para para para...

Ne İzliyorum?

StZiza

En Son Yazılar

randomposts