17 Aralık 2008

Büyükşehir Çalışıyor!

Bu mevzu son 7 yıldır kafamı kurcalamaktaydı. Fakat 14 Aralık gecesi Konya'ya varınca "Yeter!" dedim. Büyükşehir Çalışmıyor efenim, yok öyle bir şey. Tabelalarda falan yazılanlara asla inanmayın.

Öyle bir şehirden bahsetmiyorum: İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Antalya, Kayseri...

Bahsettiğim öyle basit kanalizasyondu, altyapıydı gibi işler değil. Şehirdeki koca bir semti etkileyebilecek, yüzlerce insanı mağdur edecek çalışmalar. İstanbul ve Ankara böyleydiler, böyle gidecekler. İzmir Ahmet Piriştina'nın vefatından sonra, Antalya 7, Konya 6 ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi 4 yıldır hala çalışıyor. Bahsettiğim çalışmaların çoğuda yazdığım yıllar sürecinde devam eden projeler. Çalışıyorlar da bu kadar çok, neyi bitiremediler merak ediyorum. Bazılarında yine yok ama Konya, Antalya ve İstanbul'daki "Büyükşehir Çalışıyor" Tabelaları yok mu, işte insanı çileden çıkaran asıl onlar zaten..

"Büyükşehir Çalışıyor"... Çok güzel tabii ki de. Amaç sorunlara çözüm getirmek veya bir iş üretmek değil ki.. Amaç sadece çalışmak, aynı iş üzerinde çalışıyor imajı yaratmak. Büyükşehir Belediyelerine benden bir tavsiye. Lütfen o tabelaları değiştirin ve şunları yazın:

"Büyükşehir işleri zamanında bitirmekten çok çalışmayı seviyor.
Çalışmayı o kadar çok seviyor ki, hiçbir işi bitiremiyor..."

2 yorum:

can dedi ki...

Az kaldı seçime biter.:D En azından İstanbulda böyle oluyor.

H. Aziz KAYIHAN dedi ki...

Evet aslında doğrudur, bir kaç ay için dahi olsa rahatlar ortalık :)

Ne İzliyorum?

StZiza

En Son Yazılar

randomposts