16 Aralık 2008

Bayramlarda Yapılmaması Gerekenler


Takvim yaprakları sağ olsun her yıl bayram günlerinde yapılması gerekenleri öğreniyoruz. Ben de yapılmaması gerekenleri anlatayım dedim. Buyurun:

  • Kocaman yüzükleri asla ve asla takmayın. Çok gençseniz yada kimseye elinizi öptürmüyorsanız eyvallah ama diğer türlü asla.. Alnım delindi bayramda yaa, hem de kaç kere..
  • Misafirliğe gittiğiniz yerde bahsettiğiniz şahsın kendisi orada iken lütfen kendisi ile konuşun. 3. tekil şahıs ile soru sormayın.
Örn:
Misafir: Hasan nerede okuyor şimdi?
Hasan: Kayseri'de okuyorum BEN! -Burdayım hani burada şşştt..-
Misafir: Aman maaşallah, eee, ne olcak bitirince?
Hasan: Astronom olucam ben -bana sorsana soruları be kadıınn...!!-
  • İstirham ediyorum, 50 - 100 YTL gibi yüksek meblağdaki bayram harçlıklarını vermeyin bacak kadar çocuklara. Üniversite öğrencilerine falan verin, emin olun daha hayırlı bir iş yapmış olursunuz. Ha, "yok ben kazık kadar kişilere vermem bayram harçlığı" diyorsanız en azından bir 5 lira falan verin, ayıptır, günahtır...
  • Kurban eti hayırı hayvanın yemediğiniz kısımlarını dağıtarak yapılmaz. İnsanlar mecbur mu sizin yemediğiniz kısımları yemeye.. Yazık! Hadi yapıyorsunuz bari "Biz yemiyoz oolanı (oralarını) dağıtıvedik gonuya gomşuya" diye çok güzel bir halt yemiş gibi anlatmayın!
  • Ev sahiplerine: Gelen konuklar tatlı yemek zorunda değildirler!
  • Şeker alıp giden misafirlere tanık oldum. Yaşınızdan başınızdan utanın ya.. Bari 10 dakika otursaydınız. Tamam ziyaretin kısası makbuldür lakin bu kadar da değil...
  • Efenim bayramda ziyaret etmeyeceğiniz insanlarla karşılaştığınızda lütfen "Biz de tam size geliyorduk" demeyin. Hangi bayram geldiniz ki o bayram gelesiniz. Hayır kızan eden de yok, gelmek zorunda değilsiniz zaten ama gereksiz bir savunma mekanizması yaratmayın.
  • Yaşlılara: Gençleri lütfen anlayışla karşılayın, unutmayın ki onların da ancak bayramdan bayrama gördüğü dostları var. Her koşulda yargısızca kızmayın.
  • Gençlere: Elbette ki dostlarınızla da görüşeceksiniz bayramlarda lakin en azından bir ninenizin, dedenizin, hala-amcanızın falan gidin elini öpün, halini hatrını sorun. Unutmayın ki yıllar yılı size ilk destek olacaklardan biri de akraba çevrenizdir.
Aslında var daha yazılacak şey de, bu bayram için bu kadar yeter. Gelecek bayram bu hususlara berabercek dikkat ediyor, harfiyen uyuyoruz. Hadi yukarıdakileri yapmak istemiyorsunuz diyelim, eyvallah, anlayışla karşılarım ama lütfen KOCAMAN YÜZÜKLER TAKMAYIN!

2 yorum:

Pilli-Cadi dedi ki...

:D güzel yazmissin ziza cok güldüm yaaa:D

özellikle de su 3. tekil sahis sorulan sorulara:)

H. Aziz KAYIHAN dedi ki...

Bayram böyle olunca çileden çıkarıyor.. :) sonrasında da güldürüyor... Ama olsun yine de önelemimi alayım dedim. Bakalım artık meyvesini seneye görürüz :)

Ne İzliyorum?

StZiza

En Son Yazılar

randomposts