04 Ocak 2014

2013 Blog Verileri

Bu kadar yıldır hayatıma sürekli Year in Review'lerle göz atıyorum. Bir benzeri de blog için olsun istedim.

Blog ile ilgili göze çarpan ilk şey, 2009'dan bu yana yazıların gittikçe düşmüş olması. İlk etapta bunu sadece kendimle ilişkilendirsem de, o dönemlerde sıkı takip ettiğim bütün bloggerların aynı grafiği paylaştığını fark ettim. Belki de sosyal platformların daha hakim bir yer kaplaması bu düşüşe sebep olmuş olabilir, bilemiyorum.

2013 içerisinde ilk defa küçük bir artış oldu yazı sayısında. Çok da artacağını beklemiyorum yakın zaman için. Yıl içinde toplam 1479 kişi/tarayıcı tarafından 1670 ziyaret aldı blog. Sayfa görüntüleme sayısı 2519'u buldu. Bu ziyaretler içinde zıplama oranı ise %75 civarında.

Bu 1670 ziyaretin 1488'i Türkiye'den gerçekleşirken, sonraki dört sırası ile ABD, Birleşik Krallık, Almanya ve Azerbaycan. Ziyaretlerin geldiği toplam ülke sayısı ise 44. Tüm bu ziyaretlerin 1614'ü masaüstü ve dizüstü bilgisayarlardan gelirken, 39'u tabletlerden 17'si ise mobil cihazlardan geldi.

Tüm bu ziyaretlerin neredeyse yarısının arama motorlarında çıkan sonuçlar ile yönlendirildiği düşünüldüğünde, bloga yönlendiren arama kelimeleri de önemli hale geliyor. Bu senenin ilk beşi ise sırası ile "ahmet nedim kilci", "ziza", "ümit burnu", "kirli çevre" ve "temiz ve kirli çevre" şeklinde. Yıllar geçtikçe artık "Arzulu Kızlar" aramasından kurtulmuş ve arınmış görünüyoruz. Zannedersem nazar olsun diye bir adet "arzulu blogger" var arada...

Bunların içlerinde, gözüme çarpan en ilginçleri ise şu şekilde:
  • doğal taşlar neden yalan söylüyorlar
  • senden önce hayat siyah beyazdı sevgilim sen geldin gökkuşağı
  • ziza seviş
  • bi emekli olayım rahatım şu köprüden bi geçeyim rahatım
  • kedim sırt üstü yatıyor

Sayfa görüntülemelerinin büyük bir çoğunluğunu ana sayfa kapsasa da, bundan sonraki en fazla görüntülenen içerikler ise sırası ile aşağıdaki gibi:

İş istatistiklere gelince, yazılıp çizilecek çok şey. Ancak yukarıdakiler 2013'ü özetlemeye yeterli zannedersem. Yakın zamanda umarım yeni Analytics'e geçiş yapacağım ve bu gelecek seneler için daha güzel istatistikler getirecek.

Hiç yorum yok:

Ne İzliyorum?

StZiza

En Son Yazılar

randomposts