09 Ocak 2009

Ürobilinojen (+)


Sevgili doktorum Ece hanımın bugün vardiyası olmadığı için Dahiliyeden kayıt yaptırıp tüm testlerimi yaptırdım. Sonuçlar benim için çok şaşırtıcı oldu, Özellikle Kolestrol ve Ürobilinojen açısından. Sonuçlar şu şekilde:

(Tıp terimleri ile yazıp gerekli açıklamalarını yapmayacağım, yok "ben meraklı melahatim efenim, öğrenmek isterim neyin var neyin yok" derseniz e-posta atın anlatayım. Çok da önemli şeyler değiller işin açığı...)

Sedimantasyon sonucumla başlayayım. Sedimantasyon değerim 19 mm/h (olası değer 0-15).

Kolestrol değerlerimin düşmüş olabileceğini hayal ediyordum. Evet düşmüş lakin hala yüksekler. Kolestrol 220 mg/dL (olası değer 0-200) ve LDL Kolestrol 145 mg/dL (olası değer 0-135). (Son ölüçümlerde 280 - 210'du değerler, az kalmış biraz daha dikkat.)

Trigliserid değerim de içler acısı. 226 mg/dL (olası değer 35-110). 1 ay yağlardan uzak durup trigliseridimi dengelemem gerekecek.

Ve son olarak tüm kan ve idrar tahillerimin vazgeçilmezleri: Pozitif çıkan Ürobilinojen ve 3 mg/dL olan Total Bilirubin değeri (olası değer 0-1,2).

Kendi dalı olmayan bir doktor bu iki değeri görünce ne yapacağını şaşırabiliyor. Fakat bu sefer ben de şaşırdım lakin hayatımın en yüksek total bilirubin değerini gördüm. Bu değerler ışığında doktor 1 ay sonra tekrar gelmemi söyledi. Bunun sebebi de Ürobilinojen için almam gereken ilaçları, trigliserid yüksekken alamayacak olmam. O yüzden 1 ay sonra yeniden doktorumun huzuruna çıkıp, yeni tahlillerin ardından ilaçlarımı alabileceğim.

Şimdilik sinüzit ve öksürüğüm için gerekli ilaçları verip postaladı beni. Gelecek aya umudum normal aralıkta Kolestrol ve Trigliserid değerleri...

Gelecek aya görüşürüz efenim...
Sağlıklı ve Mutlu kalın!

1 yorum:

gay_kadın dedi ki...

sanırım bu sefer yorumumu fazla uzatmama gerek yok, meraklı melahat olup olmadığımı biliosun..

send me a mail explained in a detailed way please...

:)
take care

have a healthy day:)

Ne İzliyorum?

StZiza

En Son Yazılar

randomposts