20 Ocak 2009

E-de-bi-yat

Witchie sobelemiş beni... Acayip mutlu oldum çünkü konu süper: 5 Kitap.

Gerçi ben de 5 kitapla yetinmedim. En az 5 diyor ve kitaplara geçiyorum.

1. Doğunun Limanları, Amin Maalouf:
En sevdiğim yazarın, en sevdiğim kitabı olaraktan hayatımın kitapları listesinde birinci sıraya yerleşmiş, bana başka bir kitap daha aynı noktalardan dokunamadıkça böyle de kalacaktır. O noktalar ne mi? Bir aşk, bu aşkın meyvesi bir kız çocuğu ve bir direnişçi. Okuyun diyorum. Kesinlikle pişman olmayacaksınız.


2. Yüzüncü Ad "Baldassare'nin Yolculuğu", Amin Maalouf:
Yıl: 1666. Ortalık kıyamet çalkantılarıyla sarsılıyor. 1666 yılı, 1999, 1777 vb gibi sıradan bir yıl değil. Roma rakamalarıyla her bir harfin sırasıyla bir kez kullanılıp yazıldığı bir yıl: MDCLXVI. Londra yangını, Osmanlı'da ortaya çıkan mehdi, tüm olaylar kıyameti desteklemektedir adeta. Baldassare ise tam bu çalkantılar sırasında allahın Kur'anda yazılı olmayan yüzüncü adının içinde bulunduğu "Yüzüncü Ad" isimli kitabın peşine düşer. Kitap Ortadoğu, Osmanlı, Kuzay Afrika ve Avrupa tarihini mükemmel bir şekilde harmanlıyor.


3. Dorian Gray'in Portresi, Oscar Wilde:
Basıldığı yıllarda "ahlaksızlık abidesi" olduğu gerekçesi ile yasaklanmış bir kitap. Zamanın önüne neyin geçebileceğini bana bir kez daha göstermiş olan kitap. Fazla derinine girmeden sadece okuyun diyorum...




4. Beyaz Kale, Orhan Pamuk:
Astronom ve aynı zamanda iyi bir kimyacı olan bir Venedikli, Napoli'ye yaptığı deniz yolculuğu sırasında Osmanlılar'ın eline esir düşer. Venedikli, esir olarak düştüğü bu konumdan saraya kadar kendini yükseltecek, padişah'ın danışmanlığı konumuna kadar yükselecek, Osmanlı'da büyük bir çığır açacaktır. Ama onu asıl değiştiren içten içe yaşadıkları olacaktır. Takdir ettiğim bir kalemin, mükemmel kitabı.


5. Sonsuz Gençlik Tröstü "Büyük Patlamadan Bir Kuantum Saniye Önce", Bülent Özden:
2130 yılının İstanbul'unu, o dönemin yaşam koşullarını ele almış mükemmel bir bilim-kurgu. Bir Tröst sayesinde evrende mutlak barışı getiren bir sistem kurmuş olan yazar, mevcut yaşamdaki tüm sıkıntıları tröst aracılığı ile çözmüş. Genetik biliminden, nano teknolojiden, kuantum dünyasından bizlere bir parça ekleyen kitap, tanrıya farklı bir bakış açısı da ortaya koyuyor.


6. Kızıl Vaiz / Derzulya - Hain Üçlemesi I, Orkun Uçar:
Türk Fantastik öykü yazarı Orkun Uçar'ın Derzulya Serisi'nin ilk kitabı. Çok muhteşem bir kitap olmasa da, fantastik öykü tutkunları için, bir Türk'ün elinden çıkmış olması kitabı güzel kılıyor. Ne var ki Metal Fırtına ile meşhur olan sevgili yazarımız şöhretin rehaveti ile Hain Üçlemesi'ne devam etmedi. Kim bilir, belki tekrar eski günlerine döner, devlet işlerini kurcalamayı bırakır da fantastik öykü yazarı olarak Derzulya'ya devam eder.


7. Küçük Prens, Antoine de Saint-Exupery:
Herkesin okuması gereken bir kitap. Okumamışsanız ilk iş hemen bu kitabı alın ve okumaya başlayın.







Umarım okursunuz yukarıdaki kitapları ve beğenirsiniz. İşte o halde ne mutlu bana. Son olarak sobeliyorum: delirapunzel ve taze blog yazarımız angie...

Hiç yorum yok:

Ne İzliyorum?

StZiza

En Son Yazılar

randomposts