12 Ocak 2014

Sevgili Gelecekteki Ben...

The One Minute Writer'ın dünkü yazı konusu zaman kapsülü ile ilgili imiş. 

"20 yıl sonrasına, kıyya, köşeye, bir zaman kapsülü bırakmış olduğunuzu düşünün. 20 yıl sonra bu kapsülü açtığınızda içinde ne bulursunuz?" demiş.

Biraz düşündüm kendimce ve aklıma gelenler, gidenler oldu ancak, benim bahsetmek istediğim tam olarak bu değil. Hatırlayanlar vardır mutlaka, PTT 2002 yılında Cumhuriyet'in 100. yılına mektup gönderebildiğiniz bir kampanya başlattı. Bir çok kişi için de bu kendine bir mektup bırakmak için fırsat oldu. Mektup gönderen kişiler 12 yılı geride bıraktılar ve 9 yılları kaldı sadece.

Mektup göndermeyi, almayı çok seviyorum. Ama her zaman böyle kampanyalarla karşılaşmıyoruz. İşte bu noktada, geleceğe yönelik kendimize bir not bırakmak istiyorsak devreye giren bir servis var. Ben de bu fırsatı benim zaman zaman kullanmış olduğum bu servisi anlatmak için kullanıyorum.

FutureMe, kendinize geleceğe yönelik e-posta atabilmenizi sağlayan bir internet sitesi. Olayın sadece kendinize yönelik olması mail adresini doğrulamanız ile bağlantılı. 31 Aralık 2064'e kadar ileri tarihli e-posta atabildiğiniz bu servise FutureMe.org adresinden ulaşabiliyorsunuz. 

Bence şu an kendinize güzel bir e-mektup yazmak için iyi bir an...

Hiç yorum yok:

Ne İzliyorum?

StZiza

En Son Yazılar

randomposts