07 Şubat 2014

Gurme - II

Texas Smokehouse

Bu seri ile ilgili ilginç bir başlangıç yapmış oldum, o yüzden şunu belirtmekte fayda var: bu seriyi sadece Burger King'in Gurme Serisi'nden bahsetmek için başlatmadım. Ancak, ilginç bir tesadüf oldu. 

Burger King'in meşhur Steakhouse'unu bilirsiniz, eğer Burger King seviyorsanız. Steakhouse, Mushroom & Swiss ile birlikte yeni çıkan lezzet Texas Smokehouse, Burger King'in Gurme Serisi altında geçiyor.

Smokehouse'un çıktığını, Kayseri İpeksaray AVM'deki bir etkinlik için bulunduğumuz süreçte öğrendim. Bu yeni hamburgeri tanıtmadan önce genel olarak Smokehouse mantığına bakalım...

Smokehouse tarzı burgerlar aslında Burger King'e has bir şey değil. Adından da anlaşılabildiği üzere (smoked meat = füme et) hamburgerin içinde füme et eklenmesi ile oluşturulan bir konsept. Özellikle ABD'de bir çok burger restoranlarında çeşitlerini bulabileceğiniz bu burger türünü Türkiye'de de bayileri bulunan McDonalds ve Arby's de üretiyor ancak henüz onların bu ürünleri Türkiye'ye giriş yapmış değil (Arby's'in Smokehouse'unun muhteşem bir ürün olacağı kanısındayım).


Texas Smokehouse, standart Burger King köftesi, kızarmış çıtır soğanlar, barbekü sos ve füme et içeriyor. Smokehouse'un füme eti dananın brisket, yani bizim deyişimizle döş kısmından yapılıyor normalde ancak Türkiye'de bu şekilde değil. 

Ne var ki, bu lezzeti kötü bir hale getirmiş değil. Çıtır soğanlar Steakhouse'da olduğundan daha muhteşem bunu belirtmeliyim. Smokehouse'un ekmeği de Steakhouse'un ki ile aynı. Hamburgerin içinde barbekü sos bulunması güzel bir şey olmuş. 

Füme et denince ilk beklentim, tadını bile alamayacağım miktarda et olması idi içinde, ancak bu konuda yanılgıya düşmüş oldum. Et oranı o kadar iyi ki, hem köftenin tadını, hem de etin tadını alabiliyorsunuz.

Her şeyin yanında şunu da belirtmek lazım, yediğiniz restoran ne kadar özenli ise, o kadar iyi bir lezzet bekleyebilirsiniz. Daha önce Mushroom & Swiss'te Ankara'daki restoranın gazabına uğramış olduğumuzu yine İpeksaray AVM'deki şubede yedikten sonra anlamış oldum (bu konuda bir önceki yazıya bir düzeltme ekledim).

Ece hatun ile biz bu yeni lezzete bayıldık! Füme et sevenler için özellikle kaçırılmaması gereken bir lezzet!

Gelecek yazı için not: Burger King'in bu gurme lezzetleri kulağıma "Burgasm" diye fısıldıyor!

Hiç yorum yok:

Ne İzliyorum?

StZiza

En Son Yazılar

randomposts