29 Mayıs 2009

Temiz Hava, Kirli Çevre İçin Elele!

İnsanların ulaşmaya çalıştıkları amaçlar için kulladıkları araçlar yüzyıllar boyudur sorgulanır. Kimisi doğruyu kendince yanlış addeder, kimisi de bariz yanlışı doğru amaca ulaşmak için kullanır. Hep böyle süregelir bu işler. Lakin bu sefer tutarsız muhalefet tadında bir eleştiri değil bu. İşin açığı eleştiriden öte serzeniş.

Babam sağ olsun, sigara denen illetten nefret ederim. Alabildiğine... Kimsenin benim temiz havamı çalmaya, kendi keyfi için özgürlüğümü kısıtlamaya hakkı yoktur. Ortak yaşam alanlarında insanlara bu kadar katı davranamıyorum lakin canım yeteri kadar sıkıldığında bu tepkiyi de çok şiddetli koyuyorum. Zamanında babamla çok fazla tartışmamızın sebebi de budur. Neyse ki "40 yıllık dostuna" 11 yıl önce veda etti de olmamız gerektiği gibi can ciğer kuzu sarması, aralarından su sızmayan süper iki dost olduk.

Gereksiz ayrıntıları atlayıp konuma döneyim. Dumansız Hava Sahası isimli hareketi hepiniz duymuşsunuzdur. Amaç çok genel olarak "Temiz Hava" ve buradan yola çıkarak temiz bir çevre için bu hareketin güzel bir oluşum olduğunu söylemeliyim. Lakin bu koşulları nasıl, ne için sağlamak lazım? Temiz çevre için tonlarca kağıda ilan bastırmak sureti ile gereksiz yere ağaçlara zarar vermiş olmayı es geçiyorum. Hadi diyorum, o ilanlar gün gelir geri dönüşüm aracılığı ile tekrar kullanılır diyeceğim (ki böyle bir şeye de henüz tanık olamadım). İşte tüm bu çelişkiler esnasında 10 gün önce gördüklerim beni hayrete, dehşete düşürdü... Şu soruyu sordum içimden, o da gökyüzünde yankılandı, yankılandı ve cevapsız kaldı: Neyi, ne için, hangi amaçla, nasıl yapıyorsunuz ki???



4 yorum:

Onur ŞATIR dedi ki...

Biz sigara karşıtları "Ne güzelmiş" dedik, sigara bağımlıları şeylerine bile takmadılar; yani gerçekten o kadar kağıt boşa gitmiş oldu. Her taraf o kağıtlarla doluydu.

Gaia dedi ki...

sadece kağıtlar afişler değil ki pet şişeler poşetler...vs vs
biz öncelikle bilinçli bir toplum için el ele diyelim gerisi gelir zaten....

H. Aziz KAYIHAN dedi ki...

Evet, çok doğru.... çok çok doğru.

Adsız dedi ki...

Bu havayı solumak bile utanç verici birşey ve hiç salıklı değil...

Ne İzliyorum?

StZiza

En Son Yazılar

randomposts