25 Ocak 2009

Kimsecik

"Silme bir ayışığı köyün koyağını ağzına kadar doldurmuştu. Salman taş avlunun köşesinde kıpırtısız duruyor, duyulur duyulmaz bir türkü mırıldanıyordu, bir hoş, bir eski zaman türküsü..."

İçimden geldiği gibi beni mimlediğinde en yakınımda duran ilk kitabın, ilk satırlarıydı bunlar. Satırların sahibi ise Yaşar Kemal!

Yaşar Kemal'in kendi geçmişinden esinlerek yazdığı, Kimsecik üçlemesinin ilk kitabıdır Yağmurcuk Kuşu. 1. Dünya Savaşı'nda Van'dan Adana'ya göç etmek zorunda kalan bir aileyi anlatır kitap. Nobel ödülüne layık bir üstadın kaleminden çıkmış güzel bir eser olarak raflarınıza girmeli...

"Dağın, kale boynunun bütün çekirgeleri onun kekliği içindi." diyor üstad, kitabın 161. sayfasının 5. cümlesinde...

Rafımda yığılan dev eserleri görünce fazlasıyla hak etmiş Nobel ödülünü diyorum, kendi kendime. Almamış, alamamış, kurcalamıyorum... henüz başlamadım Yağmurcuk Kuşu'na ama amacım bir gün o koca kitap yığınını bitirmiş olmak.

Son kez kimleri sobeleyeceğimiz konusuna geliyorum. 5 kişiyi sobelemem istenmiş. Lakin kabaca bir hesapla bu mimin gönderildiği herkes farklı 5 kişiye atarsa topu daha 11. turda 48.828.125 kişi mimlenecek demektir. Keşke bu kadar yazanımız olsa diyorum ama henüz bu kadar okuyanımız bile yokken hayal gibi geliyor... Neyse, uzatmadan (yazmadılarsa) sobeliyorum: onurCUK, angie, witchie, Üfürükten Prenses ve Pijamalı Kontes


(İçimden geldiği gibi'ye teşekkürler.)

2 yorum:

karalamaca dedi ki...

sana nacizane bir önerim...
hemen okumaya başla kitabı:)

H. Aziz KAYIHAN dedi ki...

Kitabı incelerken baya karıştırdım, çok da hoşuma gitti... Tavsiyeyi aldıktan sonra elimdeki kitabı hemen bitirip direk buna geçiyorum :)

Ne İzliyorum?

StZiza

En Son Yazılar

randomposts