01 Mayıs 2009

May Day (Uluslararası İşçi ve Emekçi Bayramı)





Yine 1 Mayıs: 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı. İşçilerin ve emekçilerin, ve onlara gönül ve destek veren insanların bayramı...

Bugün yine her 1 Mayıs'ta olduğu gibi bazı işçi kesimleri çeşitli yürüyüşler düzenlediler. Çeşitli gösteriler yaptılar ve törenlere katıldılar. Yapılan bu güzel törenler ve gösterilerden sonra, yorgunluğu da atmak için kırsal kesimlerde düzenlenen şölenlere katıldı herkes. Çalınan şarkılar eşliğinde eğlenildi. Günün tatil olması sebebi ile kimisi ailesini kapıp çayıra, ormana pikniğe koştu, kimisi ziyaret edemediği sevgili dostlarını ziyaret etti. Her yerde şenlik havası vardı adeta: Genci, yaşlısı, çoluğu çocuğu sevinçliydi.



Devlet erkanı da boş durmadı tabi. Sendikaların başlarındaki kişiler daha önceden ayarlandığı üzere siyasilerle, Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile görüştü. Sonra beraberce verdikleri dostluk ve kardeşlik mesajlarında bugünün önemine bir kez daha değindiler. Siyasiler üzerlerine aldıkları yükümlülükleri yerine getirmek için döndüler çalışmalarına...

Akşam evlerine dönen tüm halk aynı coşkuyu, sofrada aileleriyle beraber tekrar paylaştı, ekrandaki görüntülerle göremedikleri güzel etkinlikleri izledi. Güzel bir bayramdı yine, her zaman olduğu gibi. Güzel 1 Mayıs.

Sonra engin bir huzurla o akşam tekrar yataklara döndü insanlar. Bahar da geliyordu artık. Yarın erken kalkıp bu keyifle güzel bir kahvaltı ne de güzel giderdi...



(Bunlar yurt dışından bir yerden, insanların birbirlerine birazcık daha olsun saygılı olduğu güzel bir ülkeden alınmış 1 Mayıs izlenimleriydi. Bugün 1 Mayıs o ülkede böyle yaşandı. Bunları anlatan arkadaşım da ailesini kapıp kırlara gitti bugünün devamında. Babası için ise çok büyük bir gurur olduğunu söyledi ülkesindeki bu kutlamaların, ülkesi için zamanın en büyük devrimcilerinden biri için... Kazara(!) yanlış fotoğrafları yüklemişim yazıya, kusuruma bakmayın....)


(Fotoğraflar: NTVMSNBC FotoGaleri)

2 yorum:

Onur ŞATIR dedi ki...

Çok güzel olmuş!!!

İlk anlatığında da çok şaşırmış ve kıskanmıştım. Aynı kıskançlığı Nevruz için de yıllardır yaşarım. İnsanların "Bayram" kutladığı, duyguların tavan yaptığı günlerde neden benim ülkemde insanlar kepenk kapatır, polisle çatışır, biber gazı ile gözyaşı döker? Neden?..

..ve neden bu bayramlar bir kesime itaf edilir?

1 Mayıs komünist, Nevruz da Kürt Bayramı!!!

Neden böyle bir algı var. Ne alakası var?

1Mayıs emekçi, Nevruz da Baharı karşılama bayramı; hem de en eski Türk boylarının kutladığı...

Neyse, yorum için uzun oldu; ben pilogumda yazyım bununla ilgili bişiler:))

Unknown dedi ki...

şişlide çanta, üst baş araması yapılırken çantasında limon var diye göz altına alınan 2 kişiden haberdarım.
ardından fatih'e emniyet müdürlüğüne götürülen yüzlerce kişinin arasına atılırlar.
bu 2 kişiden, çantasında limon bile bulunmayanı ibretlik olsun diye kurban seçilip bütün gece dövülür, elektrik dahi yer. sabah çıktıklarında bacaklarında, gözünde, dudaklarında, kulağında işkencenin izleri durmaktadır. yüzü gözü patlamış durumda ve kulağının biri tam işitmiyor haldedir.
evet. tanıdık insan bunlar. uydurma değil.
eğer her zaman söylendiği gibi emniyet güçlerinin işkence uygulaması yasaksa hangi itler yaptı bu işi?
gizli bir örgüt il meniyet müdürlüğünü ele mi geçirdi acaba? gizli gizli onların hücrelerini mi kullanıyorlar?
ha eğer bu işi yapanlar it değilse o zaman işkence meşru bir şey demektir. o daha feci.

Ne İzliyorum?

StZiza

En Son Yazılar

randomposts