25 Ocak 2009

"Kişne Bakem At Gibin!"

Dün oldu. Kayseri'nin göbeğinde iki tinerciye rastladım. Hem de gündüz vakti. Ama hiç öyle sıradan tinerci tipleri düşünmeyin. Bunlar farklıydı, zira 50'li yaşlarında bir karı-koca idi.

Evet, ben de yeteri kadar şaşırdım lakin olayın ilginç tarafı onların tinerci olduğunu anlamamdan önceki kısım:

Migrostan alışveriş yaptım ve çıktım, otobüs durağına yürüyorum. İlerdeki yuvarlak banklarda iki kişi oturuyor yan yana. Sağdakini seçemedim adam kapattığı için fakat adamı şehrin göbeğinde uluduğu için seçebiliyordum. N'oluyor diye baktım adam bir daha uludu. Yaklaşınca yanındaki kadını gördüm ve verdiği telkini duydum: "Bi daha ulu!"

Adam üçüncü kez uluduktan sonra tekrar hava aldı*. O anda beni bitiren telkini duydum: "Şimdi bi de kişne bakem at gibin!" Evet adam kişnedi, bildiğinizi at gibi ve kadından gelen tepki şu: "He koçuma!!!"

Anlam veremedim, biraz izledim onları. Sonra kadın da hava aldı biraz. Sonra gittim.

Bir yandan da düşündüm acaba 50lerine kadar gelip "Ulan, kaç yaşımıza geldik monoton bir hayat yaşadık. Kalk vuralım kendimizi sokaklara, eğlenelim, hayatın her zevkinden tadalım bir parça!" mı dediler diye... Düşündüm, düşündüm, güldüm de çıkamadım işin içinden :)

(* hava almak: Tiner çekmek anlamında kullanılan tinerci terimi.)

3 yorum:

cesetizleri dedi ki...

Olaya bak sen. Enteresan valla.
Bir an dedim acaba Gloom ve ben de 50lerimizde böyle mi oluruz.
Valla belli olmaz hani :)

H. Aziz KAYIHAN dedi ki...

İnsanın kaç yaşında ne yapacağı hiç belli olmaz. 90larıma geldiğimde hala içimde kalmış, yapmadığım birşey varsa yaparım, düşünmem bile.. Ölmek için çok yaşlı olucam ne de olsa :D

Fulya Bozoğlu dedi ki...

:D:D
hayat onların bence
karı koca yaşıolar : D:D

Ne İzliyorum?

StZiza

En Son Yazılar

randomposts