03 Temmuz 2009

DUR!

Dur demiş ve durmuşuz! Evet, birisi bize dur demiş ve biz durmuşuz, milletçe durmuşuz! Birisinin bize hadi artık git demesini bekliyoruz. Bize öyleymiş gibi gösterileni üstün görmeye alışmışız. Bakmayın çok ama çok basit bir sorundan bahsedeceğim ben burada ama varın da en ufak sorunlarda bile böyleysek daha büyüklerinde neler oluyordur siz çıkarın.

Duruyoruz, okulda, sokakta, pazarda, çarşıda.. Her yerde! Mesela yaya geçidinde! Duruyoruz öylece çünkü arabaların durmasını bekliyoruz, yolunsa bize ait olduğunun farkında değiliz. Örnekleme için çok saçma bir konuda olabilirim lakin vatandaş olarak ülkenin de bize ait olduğunun farkında değiliz ki yaya halimizle YAYA geçidinin bize ait olduğunun farkında olalım...

Bazılarımız için arabanın durması bile anlamsız geliyor. Araba ya bu, niye duruyor ki? Çünkü bu 'bazılarımız' yol tamamen boşalsın diye bekliyor.

Değişir miyiz diye düşünmüyor değilim. Ama bana değişiriz gibi gelmiyor. Bırakın yaya geçidinde araçların durmasını, yaya geçitlerinden geçen yayaların üstüne aracını sürecek kadar küstah insanlar oldukça, biz bir adım ileriye gidemeyiz.

Dediğim gibi birileri bize dur demiş zamanla ve birimiz de çıkıp "biz niye duruyoruz ya" demiyor. Bu gidişle demeyeceğiz de... Sadece trafikte değil, hayatın her noktasında, her konusunda...

2 yorum:

Halil İbrahim Öztürk dedi ki...

yüreğine sağlık. harika bi haykırış olmuş. duranlar olmamak ümidiyle...

H. Aziz KAYIHAN dedi ki...

Umarım ben yalancı çıkarım da değişir birşeyler, sağolasın.

Ne İzliyorum?

StZiza

En Son Yazılar

randomposts