05 Ocak 2011

İkibinonbir

Arkadaşlarla geçirdiğimiz güzel yılbaşını ve o güzel dakikaları saymazsak 2011'in benim için çok güzel geldiğini söylemek doğru olmaz. 

Henüz 2011'in ikinci günü öğlen saatlerinde başlayan sancı ile kendimi hastanede serum yerken buldum yine. Ohrid'deki muhterem doktorlar sağolsun Safra taşları yetmedi bir de apandisitten şüphelendiler böylece 3ü 1 arada problemlerim ile birlikte Ohrid'de arkadaşları bırakıp Üsküp'e döndüm (Üsküp Hastanesi'ne nakledildim).

İstikamet: Üniversite hastanesi
Sonuç: Apandisit falan yok. Bildiğin safra taşı yapıyor sancıyı.

E sancı devam ediyor olunca sağolsun doktorlar bir adet daha serum verdiler bana. Onuda bir güzel bitirdikten sonra eve döndüm, uyuyup dinlenip, yarın Üsküp'e gelecek arkadaşları beklemek üzere...

5-6 gün içinde ameliyat olacağım gerçeği ayrı bir hikaye tüm bunların yanında... Ameliyatta safra kesemi tamamen alacaklar. Vücut kendi içinde safra geri dönüşümü yaptığı için ömrümü kısaltacak, aksırtacak, tıksırtacak bir durum değilmiş şükür ki..

Tüm bunları düşününce, yeni bir yıla mükemmel bir başlangıç yapmadığım ortada. Ancak hayaller ve planlar büyük bir şey eksik olsa da, güzel bir yıl olacağını gösteriyor. 

Umarım hepimiz için en güzeli ve en mutlusu olur...

Nice Mutlu Yıllara...

2 yorum:

Unknown dedi ki...

kızartma ve alkolden uzak durman gerekiyor.
benim enişte için de bir ara acil ameliyat demişlerdi. hatta bir keresinde sabha akarşı acile gittiğimizde hastaneden çıkartmadan ameliyata alacaklardı. sonra başka bir doktorun verdiği diet ile hiçbir sorun yaşamadan geçiriyor hayatını. sadece yediklerine dikkat edeceksin dedi adam.
çiğ sebze, salata, kızartma, alkol yasak.
gerçi taş büyükse yapılacak başka bir şey yok. 3-4 delik açıp hortumla alıyorlarmış. kesik, dikiş filan olmuyormuş cerrahi müdahalede

H. Aziz KAYIHAN dedi ki...

Yeeeeah!!!

Evet uzak duruyorum mecburen. Bir süredir diyet de diyet ama sancı gitmiyor.

Benim sorun daha heyecanlı: Kanalda sıkıştıkları için kanalın her an tamamen tıkanması söz konusu. Bu durumda karaciğere sıvı gitmemesi durumunda Gilbertli karaciğerim hayatını kaybediyor. Durum böyle olursa olaya yine poziif yönden bakabiliyorum çünkü bu durumda olurda organ bulursam, gilbertli karaciğerimden kurtulmuş oluyorum...

Güzelmiş... :)

Bu arada sigorta karşılıyormuş masrafları.. Zira babam sigortayı yapan adamı aramış akşam akşam. O da olmaz lan öyle demiş. Sonra ben dedim merkezi ara diye, oradan karşılanır demişler.. :)

Ne İzliyorum?

StZiza

En Son Yazılar

randomposts