22 Eylül 2009

1, 2, 3, 4....

2004 yılında Kayseri'ye henüz yerleştiğimizde çıkmıştı ikinci üniversitenin dedikoduları... "Melikşah Üniversitesi kurulacakmış, vakıf üniversitesi olacakmış..."

Yıllar ilerledikçe Kayseri ve Üniversiteler ile ilgili dedikodular ve söylentiler gittikçe büyüdü... Zannedersiniz ki Kayseri'ye 3 tane daha üniversite yapıyorlar.

Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı olması ile birlikte, Abdullah Gül Üniversitesi söylentileri aldı başını gitti.

Peki, Kayseri gibi bir şehir için 4 üniversiteye gerek var mıydı? Yoksa söylenti miydi tüm bunlar?

Ne var ki, biz ilk geldiğimiz yıllarda söylentileri ayyuka çıkan ve geçen yıl itibari ile resmen kurulan Melikşah Üniversitesi 2009 ÖSS sınavı ile de ilk öğrencilerini almış oldu. Yani artık Kayseri'nin öğrencisi bulunan iki üniversitesi var.

İşin en ilginç tarafı ise Melikşah Üniversitesi ile Erciyes Üniversitesi kampüsleri arasında yaklaşık 3 km mesafe olması...

Peki diğer söylentiler: Maalesef, söylenti değiller. Ağustos 2009 itibari ile Nuh Naci Yazgan Üniversitesi'nin kurulması TBMM tarafından onaylandı. 2011 ÖSS ile ilk öğrencilerini alacak.

...ve yer seçim çalışmaları bitirilen diğer bir üniversite, Abdullah Gül Üniversitesi (devlet üniversitesi) 1 - 2 yıl içerisinde resmen kurulacak.

Bütün bunlardan yegane beklentim Kayseri'nin yapısal, mimari ve bürokratik anlamda Türkiye'nin en modern şehri olduğu gibi, kafa yapısı ve insanları açısından da en modern şehri haline gelmesi...

6 yorum:

Unknown dedi ki...

Son cümlene kıçımla güldüğümü belirtmek isterim.

H. Aziz KAYIHAN dedi ki...

Kıçınızı bouşna ayyuka ulaştırmanıza gerek yok. Kayseri'den nefret ettiğimi cümle alem bilir. Lâkin gerçekleri de ancak içinde bulunarak ve tecrübe ederek öğrenebilirsiniz.

sana ve kıçına selamlar yani...

Unknown dedi ki...

"Kıçınızı bouşna ayyuka ulaştırmanıza gerek yok. Kayseri'den nefret ettiğimi cümle alem bilir. Lâkin gerçekleri de ancak içinde bulunarak ve tecrübe ederek öğrenebilirsiniz.

sana ve kıçına selamlar yani..."

Bu ne şimdi?

Unknown dedi ki...

sana koca götlü diyor Serkan.

H. Aziz KAYIHAN dedi ki...

kıçını özlediğimi belirtiyordum...

Unknown dedi ki...

Özgürüm yalan mı söyleyecek? Aziz İstanbul'a gelince göreceksin gününü. :)

Ne İzliyorum?

StZiza

En Son Yazılar

randomposts