11 Ağustos 2007

Güç Nedir?

Güç nedir sizce?
Kas gücü mü?....
Sorunların üstesinden gelmek mi?...

Belki yukarıdakiler gibi tabir edilebilir. Gerçek anlamda, gücü hayatın karşısında durabilmek olarak nitelendirebiliriz belki. Ancak güç; tüm gücünüzün, desteğinizin kaynağı olan güzel varlığı yitirdiğinizde, gözlerinizden süzülen bir damla yaştır.

Fakat bir düşünsenize durumu... Yıllar yılı güçlü olmayı, hayatta sıkı sıkı sağlam durmayı öğreniyorsunuz. Koşul ne olursa olsun. Ancak, siz tüm bu desteğinizi aldığınız varlığı göz göre göre kaybediyorsunuz. Yapmanız gereken, onun kaybolmasını engellemek değil, ayakta durmasını sağlamak değil. Yapmanız gereken, tüm benliğinizle kaybedeceğiniz güne hazırlanmak. Hayatın ne kadar sizinle dalga geçtiğini düşünsenizde, o gün sizin güç kavramını gerekten anladığınız gündür.

Hayatı eğlenceye vursak, hayat her zaman için, çapkınlık, içki, kumar, gezi, biraz tadında esrar, hovardalık vb bilimum şeylerden ibaret olurdu. Hayatta gerçekten güçlü birilerinin yanındaysanız işte o zaman eğlencenin hangi kısmını tatmanız gerektiğinin farkındasınız demektir. Bu şekilde hayatın düzenini kurarsınız; ancak gün gelir o hayattan güzel birşeyler eksilir. Siz bunun doğallığının farkına varmaya çalışırken, hayat da bir o kadar anlamsızmış gibi gelir. Yine durursunuz ayakta ve "olur" dersiniz. Geçer biter.

Hayat bazen zordur, bazen de anlamsız. Bazen en olmadık anda çeker götürür en büyük değerlerinizi, siz göz göre göre engelyemezsiniz. Ölüm gibidir bu, mutlak... Gözünüzde birkaç damla gözyaşıdır o anda hayat, güçlü olur "bu da geçer" dersiniz... Hayat sizden sizi götürmüştür, siz ne olduğunun anlamsızlığı ile bir damla gözyaşınızla bir nebze daha teneffüs edersiniz hayatı daha yakından.

İşte güç budur: Tüm gücünüzü yitirdiğinizde, yutkunup, herşeyi yüklenmenin gereği...

Dediğim gibi dünya fani... Hayat zor... Bu yazı size ne anlatır, ne anımsatır, ne düşündürür bilmem ya, benim için bir yaşam şekli olabilir içten içe....

11.08.2007
Denizli

Hiç yorum yok:

Ne İzliyorum?

StZiza

En Son Yazılar

randomposts